Lene Siel

Solist

Lene Siel har optrådt 16 gange for det danske kongehus? - senest til Hendes Kongelige Højhed Dronning Margrethes 70-årig fødselsdag.


Lene Siel har solgt mere end en million eksemplarer af sine 13 plader i Danmark...

Lene Siel har sunget sammen og optrådt med blandt andre John Denver, Roger Whittaker, Helmut Lotti, Richard Clayderman, Gheorghe Zamphir, Mikala Petri og Tommy Körberg m.flere.

Lene Siel biografi:

Lene Siel kom til verden den 21. august 1968 i Sæby, Nordjylland. Lene’s far Curt Siel er musiker (guitarist) og Lene’s mor Svanhild blev sangerinde i hans orkester. Sammen drev de i 21 år restaurant Nordjylland i Sæby, hvor der blev spillet megen levende musik.

Som barn drømte Lene Siel om at blive jordemoder. Lene tilbragte sin første skoletid på Frederikshavns privatskole. Men allerede i en ung alder optrådte Lene i weekenderne sammen med faderen på de lokale scener i det nordjyske. Lene holdt i barndommen alle sine ferier i sit andet hjemland Norge hos moderens familie, som hun i øvrigt stadigvæk har ganske god kontakt med.

Udover musikken, fik Lene som 10 årig en stor interesse for hestesport, og trænede på et tidspunkt 5 heste på rideskolen i Frederikshavn. Hun deltog i Danmarks mesterskabet i dressur for juniore.

I det hele taget opnåede Lene en række flotte tævnepræstationer som dressur rytter.

Efter at hestesporten havde fyldt så meget i Lenes liv, begyndte interessen for musik i gymnasietiden igen at få fokus. Det var da også til Frederikshavns gymnasiums jubilæum, at Tage Mortensen fra Danmarks Radios Pigekor hørte Lene synge, og efterfølgende spurgte om hun ikke ville være med i en radioudsendelse. Denne kontakt førte til et videre engagement i Tivoli, samt i Sten Holkenovs orkester, en af Danmarks absolut bedste jazz-pianister.

Lene læste, sideløbende med at en egentlig sangkarriere var ved at tage form, HA på Aalborg universitet, men flyttede efter et år til København, hvor hun færdiggjorde sin handelseksamen.

Tilfældigt blev Lene under sit studieforløb hyret til et korjob i et studie i Göteborg. Og lige så tilfældigt var en A&R medarbejder fra pladeselskabet PolyGram i København til stede.

Lenes rene og smukke stemme begejstrede til overmål både producer, lydtekniker og altså også plademanden fra PolyGram.

Lene mødte sin mand Elo Lindhardsen (kaldet Luffe), da han spillede bas i det orkester som hun optrådte med i Tivoli. Luffe mente godt nok at deres aldersforskel på 15 år var lige lovlig stor, men i dag er de gift!

I 1992 flyttede Lene Siel sammen med Luffe og de bosatte sig i Hellerup. Sammen har de børnene Julie fra november 1994, Emilie marts 1996 og Emma fra december 2004. Til familien hører også kattene Cilius og Albertus.

Et godt billede på Lene Siels håndtering af og prioriteter omkring sin karriére og succés indikeres med tydelighed i følgende udtalelse: "Jeg elsker min karriere, men min familie er uden sammenligning det vigtigste i mit liv. Derfor kan jeg kun tage et begrænset antal koncerter pr. år".

Den 4. juli 1997 var Lene Siel gæst i DR's underholdningsprogram Mosquito, ved denne lejlighed fik hun overrakt en trippel-platinplade for at have solgt 150.000 eksemplarer af Mine Favoritter. På spørgsmålet om hvad hun gjorde ved dem, indrømmede hun at de blev hængt op i kælderen, fordi hun ikke syntes de passede i hendes stue. Samlet har hendes pladesalg i Danmark alene rundet 1 million.

Lene Siel har optrådt ved utallinge shows i både udland og indland.Og Lene Siels stemningsfulde juleturné nr.14 løb af stablen i 2010, en tradition Lene holder meget af.

Lene har i øvrigt selv lyttet til og er blevet inspireret af artister som Barbarra Straisand, Bette Midler, Perry Como, Ella Fitzgerald, Celine Dion, Frank Sinatra, Shirley Bassey samt Bonnie Rhaitt og selvfølgelig ABBA, som var det hotteste da Lene var teenager.

Idag høres der meget blandet musik i hjemmet, idet der er mange generationer samlet under samme tag, med hver sin musiksmag - hvilket Lene syntes er dejligt inspirerende.

Normalt har Lene på grund af travlhed desværre ikke så meget tid til frivilligt arbejde, dog har hun deltaget i arrangementer for bl.a. Kræftens Bekæmpelse på Dansk Kunstmesse i Hillerød. Her forsøgte Lene Siel sig sammen med en række andre ”kendiser” som kunstmalere. Billederne blev efterfølgende solgt på auktion for at støtte det gode formål.Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Lene Siel er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Lene Siel

For booking af Lene Siel ring til ældreunderholdning.dk - Tlf. 7020 3648

 Menu
  Foredrag
  Musik
  Underholdning
  Solister
 Kontakt
Bookingtelefon: 7020 3648
Email: mail@nkmusic.dk
 Øvrige sites