Dorthe Kollo

"Die Dorthe aus Dänemark"

Sådan har Dorthe Kollo været berømt og efterspurgt i Tyskland, siden hun i 1964 brød igennem ved en schlagerfestival i Baden-Baden med sangen "Junger Mann mit roten Rosen", der endte som nummer tre og på stedet gjorde hende berømt.

I dag - 57 år efter at "Lille Dorthe" fra Århus startede sin karriere og fortsat er Danmarks ukronede danskpop-dronning, har formået at holde publikum fangen i Tyskland og Danmark på én gang, ofte med tyske hits oversat til dansk.

Dorthe Kollo - født 17. juli 1947 på Frederiksberg i København og døbt Dorthe Larsen - fik sin første pladekontrakt efter at have vundet en talentkonkurrence i restaurant Tarantella i Århus-Hallen i 1956.

Det blev kort tid efter til første single, "Min piphans" - efter at hun havde optrådt meget på restaurant Salonen i Viborg, akkompagneret af sin far, violinisten Hans Larsen.

I dag er hun op imod 100 gange om året ude for at synge gamle og nyere hits, typisk i forbindelse med lukkede firma- og privatfester, og hun er fortsat et stort navn i Tyskland.

Også privat har Dorthe Kollo altid holdt meget af musik, først og fremmest sangerinder med store stemmer såsom Barbra Streisand og Celine Dion. Ellers er hun en ivrig løber - faktisk indleder hun hver eneste dag med fem kilometer løb for at styrke kroppen og derved stemmen - ligesom hun ofte træner med vægte i fitness-centre, spiller golf med handicap 26,5 og for nylig har genoptaget en gammel interesse for flyvning i egen maskine.

Fritidslivet tilbringer hun i sit sommerhus på Enø ved Næstved og huset på Mallorca, hvor døtrene Jil på 27 og Nathalie på 43 samt barnbarnet Marlon 11 elsker at være.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Dorthe Kollo er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Dorthe Kollo

For booking af Dorthe Kollo ring til ældreunderholdning.dk - Tlf. 7020 3648

 Menu
  Foredrag
  Musik
  Underholdning
  Solister
 Kontakt
Bookingtelefon: 7020 3648
Email: mail@nkmusic.dk
 Øvrige sites