Annette Klingenberg

Dansk når det er bedst

Annette Klingenberg -For de fleste vil dette navn nok bringe minder om en glad, smilende, velsyngende sangerinde, der for år tilbage tiltrak tusinder til byfesterne, halballerne o.s.v. Men for dig der måske ikke rigtig kan huske...... er her lidt.

Annette vandt Ekstra-Bladets amatørkonkurrence i 66.
Hun var med i HAIR, som Chrissy og Sheila i hele Skandinavien, og blev kåret som verden bedste Chrissy.

Hun var Danmarks mest spillede sangerinde i DR i 74 med "Mini-Max" og "Snart Er Du Mer' End 17 År".

Igennem resten af 70erne, og i begyndelsen var hun landets ubestridte dansktop-prinsesse, med fyldt job-bog, som hun overholdt til fulde.

Der var gang i den. Der er ikke den lille flække i Danmark som Annette ikke har sunget i, og det er da også blevet til mindre jobs i Norge, Tyskland, Spanien m.v.

Så kom der nogle år med sygdom. Kræft i forskellige former, gjorde sit til at holde den populære sangerinde hjemme.

Der blev udsendt plader, der ikke nåede helt op på listerne. I 1997 blev hun kåret som Danmarks 69 populæreste person. Som kunstner var hun Danmarks 6 populæreste - foran navne som man måtte gnide sig i øjnene.

Så var hun med i Brædstrup til Dansktoppens 25-års jubilæum. En CD "Mit Hjertes Mindebog" blev udsendt med ældre og flere nye numre,
på Annettes 25 års scenejubilæum, der så småt startede op på en tilbagevenden til Danmarks musikscene. Den blev opfulgt af "Weep No
More" i 1998.

En af de første engelsksprogede plader dansktopkunstnere udsendte i DK. Ved årsskiftet blev der efterfulgt med en børneplade "Superkatten Luske" der solgte over 25.000 eksemplarer på få dage.

I 2003 fik Annette endelig sin bog ud "Livet Er Vigtigere" kom ud på Ekstra-Bladets forlag. Den blev opfulgt af en lydbog i 2004.

I Musicalen "Simon" der kørte for fulde huse på Østre Gasværk i København i første halvår 2004 spillede Annette frække Karen. Musicalen blev filmet, og udkom på DVD, der har solgt over 25.000 stk.

Hendes sang "Working Class Hero" blev kåret som best in show, og hun viste at hun var back on stage efter sin sygdom.

Ikke en eneste sygedag blev det til - og hun er med da musicalen blev taget op her året efter - Annette vil gerne ud på blokvognene igen, og hun har bevist at hun kan klare det. Hun er stadig blandt Danmarks bedste sangerinder, og hun er populær. Hun kan klare både sangerinde jobs - og foredrag om "et positivt liv med/efter kræft" holdt på en forbløffende livsglad måde, man ikke har set før........

I 2013 er det 40 år siden ”Mini-Max” tornede ind på datidens dansktopliste som nummer 1 i DR. Dette startede året 1974 hvor Annette Klingenberg først med ”Mini-Max og siden i midten af året med ”Snart er du mer end 17 år” blev årets mest spillede sanger i DR.

Derfor er hun med på Slager turnee´n fra slutningen af Jannuar til starten af marts for at fejre – at det nu er 40 år siden hun var ”Danmarks bedste” .

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Annette Klingenberg er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Annette Klingenberg

For booking af Annette Klingenberg ring til ældreunderholdning.dk - Tlf. 7020 3648

 Menu
  Foredrag
  Musik
  Underholdning
  Solister
 Kontakt
Bookingtelefon: 7020 3648
Email: mail@nkmusic.dk
 Øvrige sites