Margaret Lindhardt

Foredragsemner for Margaret Lindhardt:

 • 36 år som stemme i radioen (alene)
  Margaret Lindhardt har i 36 år været en kendt stemme i radioen bl.a. som vært på programmer som Go’morgen P3, P4 Aften og ikke mindst det legendariske ønskeprogram Giro 413, som hun har stået for i næsten 20 år. Hun har desuden fortalt flere hundrede historier om Danmark og danskerne i programmet Danmark kort og lagt stemme til stort set alle emner og programtyper både på radio og TV, f.eks. dokumentarprogrammer, ungdomsudsendelser, drama og satire. Mød personen bag stemmen og hør om et langt og farverigt liv inden for murene i DR og om både sjove, overraskende og nervepirrende oplevelser fra de mange år ved mikrofonen.
 • 36 år som stemme i radioen 2 (med musiker)
  Foredraget er en udvidet udgave af ovenstående. Undervejs er der fællessang, hvor Margaret Lindhardt synger for på en række populære sange – akkompagneret af en professionel musiker.
 • Syng med Giro 413 – historier om programmet og fællessang
  Kom bagom et af radioens mest populære programmer, der i 70 år har skabt søndagshygge overalt i landet. Margaret Lindhardt har været vært for Giro 413 i sammenlagt næsten 20 år mellem 1995 og 2017. Det har givet hende et særdeles godt kendskab til danskernes familie- og festliv, så hun har i massevis af anekdoter om de forskellige slags hilsner og musikønsker. Der er også meget at fortælle om programmets lange og farverige historie, om fantasifulde indsamlingsmåder og om musikken i radioens ældste og stadig mest rummelige underholdningsprogram. Ud over at bringe hilsner og musikønsker er formålet med Giro 413 at samle penge ind. Hør, hvem der får glæde af de indsamlede beløb, og hvad de bliver brugt til. Til Giro 413 hører der naturligvis også musik, og publikum får rig lejlighed til at synge med på nogle af de kendte og elskede sange, der siden 1946 har været spillet i Giro 413. Margaret Lindhardt synger for, og en professionel musiker akkompagnerer, så alle har lyst til at synge med.
 • ”Fællessang gør glad”
  Højskolesangbogen – foredrag og fællessang. Fællessang er en berigende måde at være sammen på. Man bliver simpelthen glad af at synge sammen med andre – ikke mindst når det drejer sig om de kendte og elskede sange, der er samlet i Højskolesangbogen. Det er bl.a. sange om naturen, historien, kærligheden – og det at være dansk. I dem ligger vores fælles historie, identitet og kulturarv, og de taler så smukt til både hjertet og hjernen. Margaret Lindhardt sammensætter en blandet buket af gamle og nyere sange fra Højskolesangbogen og synger for, og undervejs fortæller hun om sangene – og om sit eget forhold til den danske sangskat, som hun har levet tæt med siden barndommen. En professionel musiker spiller til. Arrangøren sørger for seneste udgave af Højskolesangbogen.
 • Carl Nielsen og hans sange
  Hør om Carl Nielsen som sangskriver og syng med på nogle af hans mest kendte og populære sange. Mange danskere kender Carl Nielsens musik bedre, end de tror – nemlig gennem hans melodier til en lang række kendte, danske sange, som han komponerede sideløbende med sine symfoniske værker. Det karakteristiske for hans folkelige sangmelodier er, at de er genialt enkle og lettilgængelige – uden at være banale. Han har skrevet musik til over 300 sange og salmer og var med til at lægge grunden til den folkelige højskolesangtradition. Carl Nielsen har f.eks. skrevet musikken til Jeppe Aakjærs digt om “Jens Vejmand”, der blev årets store hit i 1907. Også populære børnesange som”Jeg ved en lærkerede” og “Solen er så rød mor” har han sat toner til. I den seneste Højskolesangbog fra 2006 er der 36 sange med melodi af ham. Margaret Lindhardt fortæller om Carl Nielsen som sangskriver og synger for på en række af hans mest kendte og elskede sange akkompagneret af en professionel musiker.
 • Brug din stemme bedre
  Hvordan bruger du din stemme – hvordan lyder den? Det er ikke noget, de fleste tænker særligt meget over til hverdag, men stemmen har stor betydning for, hvordan man bliver hørt og opfattet, og hvilken gennemslagskraft man har over for sine omgivelser. Margaret Lindhardt har haft sin stemme som arbejdsredskab i radioen gennem 36 år og har bl.a. brugt den som radiovært på Giro 413 og en masse andre musikprogrammer. Hun har fortalt flere hundrede historier om Danmark og danskerne i programmet Danmark kort og lagt stemme til stort set alle emner og programtyper både på radio og TV, f.eks. dokumentarprogrammer, ungdomsudsendelser, drama og satire. I de seneste 13 år har hun desuden undervist i stemmebrug og formidling, og hun øser ud af sin erfaring og giver gode råd og praktiske øvelser til, hvordan du kan bruge din stemme bedst muligt.

Relaterede kunstnere

20 spørgsmål til professoren
Anne Hjernøe
Kristian Rusbjerg
Karsten Holm
Kirsten Lehfeldt
Søren Dahl
Lotte Heise
Margaret Lindhardt
Leif Fabricius
Nis Boesdal
Jytte Abildstrøm
Per Pallesen

Book Margaret Lindhardt

Angiv venligst dit navn
Angiv venligst dit navn
Navn
Angiv venligst dit telefonnummer
Angiv venligst dit telefonnummer
Telefon
Email
Angiv venligst korrekt email
Angiv venligst korrekt email
Email
Angiv venligst korrekt email
Angiv venligst korrekt email
By
Felt kræves!
Felt kræves!
Evt. arrangementsdato
Felt kræves!
Felt kræves!
Vælg evt. et starttidspunkt
Datoen er ikke udfyldt korrekt. Kan vi få dig til at prøve igen?
Datoen er ikke udfyldt korrekt. Kan vi få dig til at prøve igen?
 • - Vælg arrangementstype -
 • Privat
 • Firma
 • Plejehjem
 • Pensionistklub
 • Andet
- Vælg arrangementstype -
Felt kræves!
Felt kræves!
Evt. meddelelse:
Felt kræves!
Felt kræves!